Den här webbplatsen använder cookies för att du ska få den bästa upplevelsen på vår hemsida. Vår cookiepolicy

  • IMG_0727_bildspel_1.jpg
  • DSC_0019 kopia_bildspel.jpg
  • DSC_0276 kopia_bildspel.jpg
  • Group Discussion_bildspel_1.jpg
  • IMG_4490_bildspel.jpg

Midroc Automation förvärvar teknikföretaget AB Tändkulan, en av Sveriges främsta leverantörer inom området data och processautomation. Bolaget grundades 1992 och levererar kundanpassade lösningar bestående av hårdvara, mjukvara och kundanpassad utbildning.

AB Tändkulan är beläget i Borlänge och har i dagsläget 27 medarbetare. AB Tändkulan erbjuder allt från timbaserade tjänster till helhetsåtaganden och kunderna finns över hela landet och i branscher som energi & miljö, vatten & avlopp, vattenkraft, el-produktion & distribution, järn & stål, papper, gruvindustri, livsmedel och träindustri.

”Förvärvet av AB Tändkulan gör att vi ytterligare stärker vår tekniska kompetens och tillsammans kommer vi kunna ta större affärer inom energisektorn samt även inom stål och papper då Tändkulan har gedigna relationer med kunder, leverantörer och andra samarbetspartners” säger Jonas Bergmark, VD på Midroc Automation. "Vidare kan man konstatera att vi och med detta förvärv, tillsammans med förvärvet av IT Automation, är lika starka på ABBs platformar som vi är på Siemens och vi tar därför ett stort kliv på vägen till att bli en av Europas ledande systemintegratörer”.

Mats Karlsson, AB Tändkulan ser fram emot att bli en del av Midrocs organisation.
"Genom sammangåendet med Midroc Automation får vi en möjlighet att ta oss an ännu större och mer spännande projekt. AB Tändkulans branschkunnande och höga tekniska kompetens i kombination med Midrocs storlek och projektförmåga gör att vi nu kan ta nästa steg i utvecklingen av vår verksamhet. Det kommer att gynna både våra kunder och anställda".

Jonas Bergmark avslutar;
”AB Tändkulan och Midroc Automation har många gemensamma nämnare i form av projektkultur och medarbetare som värdesätter en hög nivå av eget ansvar och som har förmågan att jobba med utmanande projekt och intelligenta lösningar på komplexa kundutmaningar. Vi ser fram emot vår gemensamma resa framåt.”

För mer information, vänligen kontakta:
Joel Lybert, VD, Granitor Systems AB
Tel: +46 (0)10 470 71 09

Mats Karlsson, Granitor Systems AB
Tel: +46 (0)70-511 70 77

Söderenergi
Bild: Söderenergi AB

AB Tändkulan har fått en order från Söderenergi AB.
Det är en uppgradering av befintliga ABB System 800xA från v5.1 till v6.x.

Söderenergi har idag 9st 800xA system och ett 800xA MI system.
Uppdraget omfattar att uppgradera systemen till version 6.x och samtidigt migrera och slå samman systemen så att det efter färdig uppgradering består av 3st 800xA system.
AB Tändkulan levererar servrar för virtuell miljö samt fysiska operatörsstationer.
Servrarna kommer att innehålla tre stycken 800xA system med varierande mängd operatörsstationer utsprida på olika geografiska platser

Leveransen omfattar:
styrsystem, programmering, konstruktion, dokumentation, montage, installation, driftsättning och utbildning.

Högbytorp
Kraftvärmeverket i Högbytorp är nu i full kommersiell drift. Under mars månad har slutkunden E.On övertagit anläggningen.

Som underleverantör till Steinmüller Babcock har AB Tändkulan varit huvudansvarig för systemering av ABB Ability 800xA, framtagande av typkretsar samt utfört programmering och idrifttagning för panna, ställverk, fjärrvärme och pumpstationer.
I projektet har stor möda lagts på operatörernas miljö för att manövrera anläggningen.

En mycket omfattande larmrationalisering har utförts, processbilder är väl genomarbetande med tanke på färger och visualisering och två stycken ABB EOW 3 operatörsplatser har levererats till kontrollrummet.

Till projektet har AB Tändkulan också levererats ABB Ability Manufacturing Operations Management mjukvara för långstidshistorik och analys av produktionsdata.

Hamarbyverket

AB Tändkulan har åter igen lyckats få en stororder från Stockholm Exergi AB.
Det är elkraft, automation och instrumentering för ny pumpstation vid Hammarbybacken.

Uppdraget är en totalentreprenad med funktionsansvar som omfattar en komplett installation av el- och styrsystem för den nya pumpstationen och dess funktioner
samt två närliggande ventilkammare, inklusive kameraövervakning, brandlarm och inbrottslarm. Projektet beräknas vara klart i slutet av 2020.
För mer info se: https://www.stockholmexergi.se/om-stockholm-exergi/nacka/

Styrsystem baserat på ABB 800xA med S800 IO och PM800 controller. Fältbus Profibus-DP för fätutrustning såsom frekvensomriktare, givare, ventiler mm.
Levererat system integreras i Stockholm Exergis befintliga 800xA system i Hammarbyverket.

Leveransen omfattar:
HSP-, LSP-ställverk, trafo HV/LV, styrsystem, programmering, konstruktion, dokumentation, montage, installation, instrumentering, driftsättning och utbildning.

Växtkraft

AB Tändkulan har fått en order av Dieffenbacher GMBH maskinleverantör för projektet "Växtkraft 2.0" hos VafabMiljö kommunalförbund i Västerås.
Uppdraget omfattar en komplett installation av styrsystem för modernisering och uppgradering av biogasanläggningen vid Gryta avfallsanläggning.

PLC systemet är ett Siemens S7-1500F med fältbus Profibus-DP för fältutrustning såsom frekvensomriktare, givare, ventiler mm.
Levererat system integreras i VafabMiljö's befintliga WinCC system.

Leveransen omfattar:
Frekvensomriktare, pneumatiska ventiler, styrsystem, programmering, konstruktion, dokumentation, montage, installation, instrumentering, driftsättning och utbildning.